6 Ağustos 2012 Pazartesi

3.GÜN DEVAMI : KARADAĞ

MONTENEGRO yani Monte-Dağ  ve Negro- Siyah, Karadağ, İtalyan denizciler zamanında buralardan geçerken hep karanlık dağlar gördüklerinden bu şekilde isimlendirmişler ve öyle de kalmış.

Karadağ; Adriyatik denizine kıyısı olan Bar ve Budva şehirleriyle ünlü bir ülke.

Karadağ ile ilgili minik bilgi vermek gerekirse; 700.000 nüfuslu bir ülke, geçim kaynakları turizm.
Burada her doğan bebek için bir adet zeytin ağacı dikiliyormuş.


Karadağlar- Budva yolu


Karadağ- Adriyatik kıyısı




 Budva yolunda giderken bir noktada otobüsümüz mola veriyor; durduğumuz noktadan görünen yarımadanın ismi Sveti Stefan. Dünyaca ünlü jet sosyete( Brad Pitt- Paris Hilton vb) burada tatil yapmaya gelen ünlülerden. Burası zamanında ünlü Rus bir işadamı tarafından satın alınıyor ve içerisini 5 yıldızlı bir otel haline getiriyor.





Sveti Stefan yarımadası



Otelimiz Budva Merkezden  km yukarıda Taksi ile gidiş 6.50 Euro tuttu. Dönüşte taksicinin gece tarifesi uygulanıyor yalanıyla 12.80 Euro ile otelimize döndük, bizden daha geç dönen tur arkadaşlarımız gene 6.50 Euro ödediklerini duyduğumuzda kazıklandığımızı çok net anlaöış olduk, siz siz olun gittiğinizde gece tarifesinin olmadığını bilerek binin taksilere.

Budva merkezde bir kale mevcut içerisinde ve dışarısında bir sürü kafeler ve barlar var, Bodrum'a çok benziyor,merkez dışında tepelere kurulan beyaz evler ve oteller. Gençlerin çoğunlukta olduğu bir yer.
1 Heineken bira -3.50 Euro
1 Becks bira - 3.00 Euro

Turistik mekan olması sebebiyle magnetler 2.00 Euro'dan satılıyor, sıkı pazarlık yapabilirseniz ve fazlaca magnet alıcam derseniz o zaman 1.50 Euro'ya düşürebilirsiniz..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder